Film / seriál

Jason Statham, ako ho máme radi

Včelár – americký akčný thriller
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Action na Skylink Live TV Sledovať

Najprv to vyzerá, že si jeden z najväčších akčných hrdinov posledných rokov na dôchodok zadovážil včely. Do chvíle, než sa naštve a… rozpúta peklo na zemi!

Nie je ľahké natočiť akčný film, ktorý by mal popri strhujúcej akcii aj niečo navyše – dobré herecké výkony, myšlienku presahujúcu trochu priamočiary žáner, alebo nedaj bože prvky humoru. Včelárovi sa to podarilo. Akcie v štýle Jamesa Bonda je tu viac než dosť, prešpikovaná je radom čiernych vtipov a hrdina, ktorý ide samozrejme cez mŕtvoly, má vonkoncom ušľachtilý motív – vykoreniť biznis jedného šmejda, ktorý okráda naivných ľudí o celoživotné úspory.

Samovražda

Možno by sa svojim včelám Adam Clay venoval dodnes, nebyť toho, že Eloise, príjemnú staršiu dámu, ktorá mu na svojej samote prenajala stodolu, okradlo jedno z chápadiel organizácie zameriavajúcej sa na vybielenie účtov dôverčivých ľudí. A pretože nešlo len o jej účty, ale tiež účty detskej charity, ktorú spravovala, ťažobu celej situácie neuniesla a spáchala samovraždu. To sa pre muža, ktorý v minulosti vykonával profesiu úplne iného včelára, stane rozbuškou jeho návratu na scénu.

Duch, ktorý napráva

V tej chvíli sa totiž pre Adama Claya pravidlá včelieho spoločenstva prenášajú do sveta ľudí. A on vie, že je treba chrániť úľ. „Je to osamelý muž, ktorý toho veľa nenahovorí. Eloise pre neho bola ako matka, ktorú nikdy nespoznal. Keď sa stane obeťou podvodníkov, rozhodne sa im postaviť,“ hovorí o svojej postave herec Jason Statham. A dodáva: „Postupom času sa dozvedáme, čo znamená to „chrániť úľ“. Clay má neuveriteľné schopnosti. A keď sa spoločnosť nemôže brániť, je to on, včelár, ktorý musí prísť, aby znova nastolil rovnováhu. Je jedným z tých chlapov, ktorí v skutočnosti neexistujú. Ale keď je treba, prídu a veci napravia,“ dodáva Statham.

Točil Jednotku samovrahov

Pôsobivé akčné scény Včelára okorenil zaujímavý výber hercov. Vedľa Stathama si tu zahrali legendárny Brit Jeremy Irons, ktorý sa pred troma rokmi blysol aj v Klane Gucci ako Rodolfo, alebo hviezda Hier o život Josh Hutcherson. A dobre známe je aj meno amerického režiséra Davida Ayera, ktorý napísal a natočil vojnové Železné srdce s Bradom Pittom alebo akčné fantasy Jednotka samovrahov s Willom Smithom a Margot Robbie.

Včelár

Film / seriál
Hodnotenie FDB 55 % Hodnotenie redakce
Foto CANAL+ Action

Réžia David Ayer

Obsadenie Jason Statham, Josh Hutcherson, Minnie Driver, Jeremy Irons, Phylicia Rashad, Enzo Cilenti, Taylor James

Dĺžka 105 min.

Rok 2024

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC