Film / seriál

Čierne vlajky

Čierne vlajky – dobrodružný seriál

Klasické pirátske dobrodružstvo na čele s odvážnym kapitánom Flintom, presne tak, ako ho máte radi. Vo videotéke CANAL+ už od 19. septembra.

Ak ste fanúšikovia dobrodružných historických filmov s pirátskou tematikou, tak tu si prídete na svoje. A to hneď v štyroch sériách. Prvá sa začala natáčať v roku 2014 a mala osem dielov.

Potom každý ďalší rok jedna s desiatimi dielmi. Celkovo teda tridsaťosem skoro hodinoviek, čo už je poriadna porcia pirátskej zábavy. Zaujímavosťou je, že seriál vznikol ako prequel k asi najznámejšej knihe s touto tematikou Ostrovu pokladov od Roberta Louisa Stevensona. Čierne vlajky sa totiž odohrávajú na začiatku 18. storočia, zhruba dve desaťročia pred udalosťami na Ostrove pokladov, počas zlatého veku pirátstva. Ostrov, kde sa nachádza kapitán Flint a jeho posádka sa tu volá New Providence. Okrem vymysleného príbehu sa tvorcom do seriálu podarilo dosadiť aj historicky známe postavy a slávnych pirátov, ako bol Benjamin Hornigold alebo neslávne známa Anne Bonnyová. Kapitána Flinta si zahral sympatický Toby Stephens, slovenským divákom známy z filmov Gatsby, Kráľovnina sestra alebo z bondovky Dnes neumieraj.

Čierne vlajky

Film / seriál
Hodnotenie FDB 77,8 % Hodnotenie redakce
Foto CANAL+

Réžia Neil Marshall, T.J. Scott, Sam Miller, Marc Munden, Steve Boyum

Obsadenie Toby Stephens, Hannah New, Luke Arnold, Zach McGowan, Lawrence Joffe, Dylan Skews, Hakeem Kae-Kazim

Dĺžka 38 x 49 – 65 min.

Rok 2014

Satelitná televízia: Skylink Live TV

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC