Film / seriál

5× obrovská nálož optimizmu

5× obrovská nálož optimizmu

Filmy s označením feel-good sú optimistické a pozitívne ladené, ich hlavným cieľom je zlepšiť náladu a eliminovať splín. My vám prinášame päť zástupcov tohto žánru, ktoré vás zaručene pohladia na duši.

Lásky čas

Novozélandský režisér Richard Curtis nakrútil desať rokov po dnes už kultovej Láske nebeskej ďalšiu romantickú komédiu, tentoraz 
s očarujúcou Rachel McAdams a sympatickým Domhnallom Gleesonom. Tim je obyčajný dvadsaťjedenročný Brit, ktorý žije spoločne so svojou starostlivou matkou, bláznivou sestrou a láskavým otcom (Bill Nighy). A práve ten mu prezradí rodinné tajomstvo – všetci mužskí členovia rodu môžu cestovať v čase, ale nie kam si zmyslia, iba do minulosti, k udalostiam, ktoré už sami prežili. Stačí sa len ukryť v tmavom kúte, zavrieť oči, zovrieť päste a myslieť na to, kde chcete byť. Tim kúzelnú schopnosť ihneď využije a vďaka nej sa zoznámi s krásnou Mary a dajú sa dokopy. Ich vzťah je dokonalý, pretože Tim každú chybičku ihneď napraví pomocou cesty do minulosti. Život sa ale nenechá klamať do nekonečna, Tim s každým návratom do prítomnosti totiž príde o všetko, čo dovtedy prežil.

Maggie má plán

Tridsaťročná Maggie (Greta Gerwig) žije v New Yorku a túži po dieťati, zatiaľ ale márne čaká na toho pravého. Preto si naplánuje, ako materskú túžbu vyriešiť po svojom – poprosí svoju bývalú študentskú známosť (Travis Fimmel), aby jej k otehotneniu pomohol. Jej plány jej ale skomplikuje nečakane nájdená láska – Maggie sa totiž zamiluje do profesora antropológie Johna (Ethan Hawke), ktorému sa rozpadá manželstvo s egocentrickou a tak trochu šialenou profesorkou Georgettou (Julianne Moore). Maggie rozbehne svoj ďalší plán, a to vyslobodiť Johna z nešťastného manželstva, čo sa jej síce podarí, o niekoľko rokov neskôr, keď už je za neho vydatá ale zistí, že city uvädli. A tak vymyslí ďalší plán – zmieriť Johna s jeho bývalou manželkou. Réžie filmu i prípravy scenára sa ujala Rebecca Miller, dcéra slávneho autora divadelných hier Arthura Millera.

SLEDUJTE NA HBO HD    |   13. MÁJA

Jonesovci 

Rodinka Jonesovcov sa presťahuje do krásneho domu v luxusnej štvrti na predmestí. Všetci štyria členovia sú zdanlivo dokonalí, rodičia Steve (David Duchovny) a Kate (Demi Moore) neskrývajú svoju zamilovanosť, ich deti Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth) sú inteligentní, atraktívni a v škole obľúbení. Všetci ich susedia ich obdivujú, sú z nich nadšení a chcú byť ako oni. Jonesovci majú lepšie vzťahy a rodinné návyky ako ktorákoľvek rodina v susedstve, problémom však je, že sa na rodinu iba hrajú, v skutočnosti sú zamestnanci marketingovej organizácie. Film natočil nemecký režisér Derrick Bort ako svoju prvotinu, Amber Heard a David Duchovny sa spolu pred kamerou už predtým stretli, a to v seriáli Californication – Orgie v Kalifornii. 

SLEDUJTE NA FILM+    |   8. MÁJA

Tajný život Waltera Mittyho 

Päťstranová poviedka spisovateľa Jamesa Thurbera sa stala námetom dobrodružnej komédie s prvkami fantasy. Réžie sa ujal americký herec Ben Stiller (Foter je lotor, Zoolander) a rovno si aj zahral hlavnú úlohu Waltera, nesmelého rojka a fotoeditora časopisu Life, ktorého život je tak trochu jednotvárny, a preto čo najčastejšie uteká do svojho vysnívaného sveta, v ktorom bojuje so zloduchmi, zachraňuje zvieratá a flirtuje s kolegyňou Cheryl (Kristen Wiig). Aj v reálnom živote ale musí zabojovať, a to vo chvíli, keď mu od protivného šéfa (Adam Scott) hrozí výpoveď, pred ktorou ho zachráni len negatív fotografie, ktorá má byť na titulke ďalšieho čísla časopisu. Negatív má však pri sebe slávny fotograf Sean O‘Connell (Sean Penn), ktorý v honbe za kvalitnými fotkami cestuje po celom svete, a tak sa Walter vydáva na dobrodružnú cestu po jeho stopách.

Stážista

Robert De Niro a Anne Hathaway v hlavných úlohách komédie o odchode do dôchodku. Hlavným hrdinom je sedemdesiatročný vdovec Ben Whittaker, z ktorého sa práve stal dôchodca a zrazu má pre seba veľa času, lenže sa dosť nudí. Keď sa mu potom naskytne príležitosť získať pozíciu vedúceho stážistu módneho webu, ktorý vedie jeho zakladateľka, mladá a neúnavná workoholička Jules Ostin, neváha chytiť príležitosť za pačesy. Ben si všetkých kolegov získava svojou bezprostrednosťou a stáva sa miláčikom kolektívu, jeho nasadenie neunikne ani jeho šéfke, pre ktorú sa múdry stážista s mnohoročnými skúsenosťami stáva cenným spoločníkom. Réžie sa ujala Nancy Meyers, ktorá stojí za komédiami Po čom ženy túžia s Melom Gibsonom či Milovať je zábavné s Jackom Nicholsonom. 

SLEDUJTE NA HBO HD    |   20. MÁJA

Film / seriál
Foto HBO

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC